Педофил се размина само с условна присъда

Крими

28-03-2013, 18:36

Снимка:

Impact Press Group

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжът работи в училище, има достъп до деца

54-годишния Сабри Бекир от кубратското село Беловец бе осъден на 3 години условно с 5 години зпитателен срок за педофилия. Това реши Разградският окръжен съд.

Педофилът, работещ като търговец на училищна лавка, блудствал от години с малки деца от школото. Бекир издебвал, когато малките момичета идвали сами за закуска, черпел ги с вафли или шоколади, за да ги подмами вътре и да блудства с тях. Избирал деца с бедни родители или от многодетни семейства, за които лакомствата били привлекателни.

"Опипваше ме по гърдите и по слабините и се притискаше към мен", казало 11-годишно момиченце на леля си по чиято жалба е разплетен случаят. Жената е сезирала класната и директора на училището "Васил Левски" в Беловец, а те подали сигнал в полицията.

След този сигнал се оказало, че има още деца в училището, които били опипвани от педофила. Той предпочитал малки момиченца - предимно от първи и втори клас.

Съдът призна частично гражданските искове, заведени от името на четири от децата. Те получиха по 2000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди, като в останалата им част до 25 000 лв. за двете и 10 000 и 15 000 лева за другите две момичета исковете бяха отхвърлени.