Сидеров нахлува със сила в МС и крещи: Райков е простак!

След като беше изгонен от охраната, лидерът на "Атака" поиска обяснение защо не е допуснат на правителственото заседание

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров и група бивши народни представители от партията му, влязоха в сградата на Министерски съвет с намерение да присъстват на заседанието на кабинета.

Сидеров обаче не бе допуснат да премине през правителствения пропуск, така както му се случи и преди седмица, след като отново направи опит да влезе на "Дондуков" 1.

Националистът обаче остана на входа и обясни, че ще напусне само и единствено, след като разговаря с главния секретар на Министерския съвет или с представител на кабинета.

Той дори се опита да влезе със сила, но охраната го спря.

"Марин Райков за мен е един простак, който ни унижава да стоим на входа", позволи си да обижда Сидеров, който продължи да настоява да получи обяснение защо не може да бъде допуснат да присъства на министерското заседание заедно с членовете на партията си.

Този човек, който сега е министър-председател, е бил дипломат. Аз не знам какъв дипломат е бил, след като сега се държи по такъв начин", продължи с нападките Сидеров.

"Как е излагал България не мога да си представя – този човек, който е бил дипломат и посланик в чужди държави, с това сегашно поведение, което показва", отсече той.

Според него - няма законови причини, поради които да не бъде допуснат на заседание.

Пред сградата на "Дондуков" 1 са се събрали около стотина членове и симпатизанти на "Атака", за да искат откритост на правителствените заседания.

Сидеров и представителите на партията му буквално са барикадирали входа на Министерския съве. Заради него журналистите, дошли да отразят второто правителствено заседание, също не могат да влязат.