28 март: Прозрения за миналото, планове за бъдещето

Слънце в Овен, Луна във Везни

Астрологична картина на деня - 28 март

Четвъртък ще бъде противоречив ден, както всички от настоящата, последна седмица на Март. Пълнолунието ще продължи да добавя ефекти в ежедневието, чрез различни усложнения, причинени най-вече от поведението на обкръжението ни. От друга страна, ще се появят и възможности да проумеем смисъла на всичко случило се през напрегнатите седмици на февруари и март, както и да направим практични стъпки в уреждането на близкото бъдеще. И най-важното да осъзнаем ефекта от настъпилите промени.

Тъй като събитийността днес ще бъде ограничена, мнозина вероятно ще бъдат ангажирани с разрешаването на вътрешни конфликти и душевни терзания, породени от скорошни преживявания в личния или делови живот. За жалост реалността не винаги съответства на нашите представи и очаквания, особено когато те са биле прекалено повърхностни или оптимистични. В случай, че действителността се е отдалечила твърде много от идеите ви за щастие и благополучие, вероятно ще пожелаете да потърсите щастието си другаде. Настойчиво ви съветвам да не прибързвате с решенията, особено ако те касаят лични взаимоотношения. Още повече, че през настоящата седмица следва да се отнасяме по-критично към новите хора навлизащи в живота ни, дори те да ни изглеждат твърде обаятелни и чаровни, прекрасни приятели или надеждни делови партньори. Ще бъдат необходими поне няколко месеца, преди да добием реалистична представа за хората предизвикващи симпатиите ни сега.

Работа и бизнес
В деловия живот ни очаква още един сложен и напрегнат ден. Препятствията, които възникват по пътя ни могат да станат източник на съмнения, а те от своя страна могат да ни попречат да се възползваме от благоприятните възможности. Не допускайте дребни усложнения да ви отклоняват от набелязаните цели. Всичко, което направите сега за реализирането на замислите си задължително ще даде резултат, стига да сте напълно наясно какво точно искате да постигнете. Обърнете повече внимание на детайлите. Денят ни осигурява идеални предпоставки и съответната мисловна кондиция за структуриране на натрупана до момента информация, подреждане на мислите и създаване на практически планове и методики за работа.

Здраве, хранене и красота
Интензивния енергиен обмен съпътстваш пълнолунието, обичайно изтощава като тялото, така и нервната система. В случай, че страдате от главоболие или смущения в съня ще бъде полезно да си правите чести разходки на чист въздух. Поради повишената опасност от респираторни и инфекциозни заболявания, следва да бъдете внимателни и да се пазите от настинка на дробовете, главата и краста. балансиращ върху здравето и психиката ефект ще имат спокойни и плавни физически упражнения. Обърнете специално внимание на долната част на гръбначния стълб и тазобедрените стави.

В храненето е уместно да се придържате към златната среда, но ако искате бързо да се освободите от 1-2 излишни килограма, можете да намалите приема на храна и да поемате повече течности.

В грижите за външния вид се придържайте към обичайните техники и средства и се въздържайте от експерименти.