ЦСКА (М) гледа Миланов "финално" в Копенхаген

Спорт

27-03-2013, 12:38

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Руският гранд не изпуска от очи звездата на Литекс и националния отбор

Московският ЦСКА имаше пратеник в ложата на стадион "Паркен" за световната квалификация Дания - България, завършила 1:1.

Един от най-доверените хора на олигарха и клубен президент Евгений Гинер се появи в Копенхаген за "финално гледане" на Георги Миланов от Литекс.

Емисарят е Валерий Непомнячий - специалист, работил успешно като селекционер на националните отбори на Камерун и Узбекистан, вече 4 пъти наблюдава на живо футболист №1 на България. Задействал е пред шефовете си операция "Трансфер". Цената, която Литекс е сложил на 21-годишния офанзивен халф, е 4,5 млн. евро.

ЦСКА е водач в руското първенство и на практика е сигурен участник в Шампионската лига през есента. Тимът иска българския национал за заместник на японската си звезда Хонда, който напуска отбора през лятото. От ЦСКА обаче не са сами в конкуренцията за Миланов и вече се е оформила малка опашка за любимеца на Христо Стоичков. Все още няма официална оферта в българския клуб, но съгледвачи от поне от 5 западноевропейски отбора бяха снощи в ложата на "Паркен".

Интерес предизвикват както наши, така и звезди на "датския динамит". За мача от българските мениджъри се появи Лъчезар Танев. От сръбския гранд Цървена звезда с негово посредничество през зимата предложиха 500 000 евро за Николай Бодуров, но Литекс отказа сделка.

Сега интересът е подновен, а около централния защитник душеха и двама мениджъри на британски тимове. Изявите на бранителя в дуела срещу Дания трябваше да определят дали интересът ще роди оферти.

Още спортни новини четете в SPORTLINE.BG