Р. Овч.: За последен път отстъпвам, но ще се върна!

Няма нови лица в БСП. На столовете, от които ставам, не сядат никакви реформатори, обяви червеният депутат

Не съм се родил депутат, така че се чувствам добре, коментира пред bTV отлюспеният от червените листи Румен Овчаров.

"Не се смятам за скъпоплатен натискач на копчета в парламента. На няколко пъти отстъпвам от определени позиции и мотото е, че идват някакви суперреформатори, но това е последния път, в който отстъпвам и след това ще се върна", категоричен бе той.

Както още вчера Bulgariautre.bg ви съобщи двамата Руменовци - Овчаров и Петков вече няма да са депутати от БСП. Двамата си направили отвод от листите пред червения пленум, след като чули решението на соцлидера си Сергей Станишев да не са водачи.

"На столовете, от които ставам, не сядат никакви реформатори, не се случи нищо нито в Изпълнителното бюро на БСП, нито в зам.-председателското място на БСП, нито на министерските постове. На инат аз няма да остана в политиката", отсече социалистът.

По думите му "червеният" лидер е бил натоварен сам да обявява и мотивира листите на Столетницата, което досега не се е случвало.

"Новите лица в листите са само Жельо Бойчев, който беше предложен от мен, и Татяна Буруджиева в Разград, която е малко спорна. Думата обновление в листите не е точна, защото в много от районите има стари лица", заяви Овчаров, но с уговорката, че той самият е гласувал "за" тези листи.

Според него след летящия старт в началото на сезона БСП сега е вкарана в следния сценарий - хората протестират срещу Бойко Борисов и е отстреляно уж успешното правителство на Сергей Станишев.

Той обаче не скри притесненията си, че партията няма да отговори на очакванията на хората.

Овчаров добави, че отстъплението от някои позиции, не намалява авторитета му и че ще се занимава с това, с което се е захванал през последните години.

Социалистът допълни, че от 1997 г. е в неплатен отпуск като ръководител на проект в НЕК и разкри, че това е АЕЦ "Белене".