Пълнолуние във Везни : Истина или предизвикателство

Слънце в Овен, Луна във Везни, Пълнолуние - 11,28 ч.


Кипящи емоции и бурни страсти ще добавят много огън в живота ни днес. Повече от колкото е можем да поемем без да преминем границите на разума и безопасността, или както се казва през пречистващия катарзис на огъня. А огън има в излишък-не една а четири планети разпалват искрите на Овена и поддържат предизвикателството което Уран и Плутон взаимно си отправят.
Сезонът, метеоролгичната обстановка и човешки грешки пък осигуряват идеални условия за аварии и бедствия с участието на огнената стихия.Пълнолунието няма да остави никого безразличен.

Като за начало съединението на Слънцето и Венера вече разпалва любовните страсти, които пълната Луна вероятно ще превърне в безумни постъпки, продиктувани от изгарящи чувства.Темата за партньорството и любовта ще стане крайъгълен камък за всички събития през настоящата седмица и вероятно ще преобърне хода на не един житейски сценарий. И тъй като пълнолунието винаги дава максимална видимост и реализация на текущите процеси, а те от своя страна са фиксирани върху проблематичните и слабите места, всичко което възпрепятства щастливото, пълноценно развитие на взаимоотношенията ще изпъкне с болезнена острота и ще можем да наблюдаваме наистина богата палитра от човешки взаимоотношения. Много поучително, стига да не сте сред засегнатите, но и много показателно за онези които дълго са избягвали от неудобните истини. Много скрити мотиви, идеи и факти ще изплуват на повърхността, добивайки публичност което ще породи ярки дебати и шумни скандали. Бурята в обществения и политическия живот може да достигне критична точка,заради дипломатически скандали, изостряне на военните конфликти в горещите точки по света и оставки в критичните сфери на управление.

Радикалните настроения, ще ни подтикват към крайни постъпки решения и вероятно днес и утре ще трябва да преодоляваме тежки обстоятелства на фона на собствените или чуждите опити да бъде контролиран или манипулиран хода на събитията. Опити които ще водят до още по тежки и нежелани последствия и шокиращи обрати. Шока е любимо средство на Уран, а сега той има много помощници, но и Плутон с готовност ще проведе поредното санитарно чистене, отстранявайки и отнемайки ни всичко към което се чувстваме болезнено привързани, но според него/а и по принцип/ е вече остаряло и ненужно. Този път профилактиката е насочена към партньорските връзки, но и финансови рестрикции няма да липсват, особено за онези които инвестират в своите и чуждите слабости. А ревността и импулсивното поведение ще станат повод за немалко неразумни постъпки не само в личния но и в политическия и деловия живот. Но пък с болезнена яснота ще видим и вникнем във всички ситуации в които някой се опитва да ни оказва натиск, да си служи с манипулация, да ни изнудва търгувайки с нашите чувства, морал, вина или дълг. Вината лесно се превръща в разменна монета и средство за упражняване на натиск но именно пълнолунието във Везни е онзи момент който ни позволява да се огледаме в другите и в техните постъпки и прегрешения да разпознаем собствената си егоцентрична природа. То също така ще ни даде възможност да се освободим от ненужните контакти и връзки които дълго са изчерпали силите,чувствата и ресурсите ни. Що се отнася до финансовите и деловите взаимоотношения-неизгодните сред тях ще станат очевидни, което въпреки съпътстващите неудобства ще позволи тяхното преразглеждане и при нужда-прекратяване.

Със сигурност в тази обстановка се нуждаем от повече мъдрост за да не реагираме на провокациите, малките лични и морални загуби и финансовите проблеми. Нуждаем се и от желание за компромис, за да не загубим скъпи за сърцето си хора. А също и от повечко търпение за да се предпазим от реални и психически катастрофи и необмислени постъпки под въздействие на моментни емоции.