5 часа заседание на БСП - много приказки, малко идеи

"Когато си активен и заемаш позиция, поемаш най-голям удар и злоба, в много случаи несправедливо, драматично умува Станишев

"Ние не сме популистка партия, която се води от настроения отвън, но са важни личностите, които издигаме и които да внушават доверие сред хората", заяви гръмко лидерът на БСП Сергей Станишев, на Националния съвет на БСп днес.

"20% от водачите на листи са жени. Има много младежи, които ще бъдат в нашата парламентарна група в следващия парламент. Отчитаме необходимостта от още по-сериозно развитие на младите кадри в БСП. Този процес на обновление ще продължи", обеща лидерът на БСП, но как точно, не е ясно.

"Когато си активен и заемаш позиция, поемаш най-голям удар и злоба, в много случаи несправедливо, драматично умува Станишев.

Близо 5 часа продължи заседанието на НС на партията, на която бяха определени водачите на листи за Избори 2013 г. Лидерът на опозицията Сергей Станишев направи закъсняла промяна. От листите са изключени противоречивите фигури като Румен Овчаров, Румен Петков, Емилия Масларова, Асен Гагаузов. Както обявиха предварително Бойко Великов, Петър Димитров и Любен Корнезов не фигурират като водачи на листи. Няма го и Георги Пирински.

Според Станишев - и вероятно единствено според него - БСП не била партия от лидерски тип. "Сигурно сме от най-демократичните партии заради механизма за издигане на кандидатури за изборите", смята той.  

"Аз водя листата в 25 МИР в София и не се притеснявам от никого", перчи се лидерът на БСП.