Няма шанс за коалиция с ДПС, твърд е Корман Исмаилов

Политика

26-03-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Партията на Корман и Касим с мерак за коалиция за вот 2013

Водят преговори с НДСВ и Български земеделски съюз, със СДС имали разминавания

Няма шанс за коалиция между Народна партия "Свобода и Достойнство" (НПСД) и ДПС докато агентите и корумпираните все още са в това ръководство на ДПС, обяви Корман Исмаилов, лидер на НПСД и бивш депутат от партията на Сокола.

Той и Касим Дал, също бивш депутат и член на ДПС, регистрираха своята партия за участие в предстоящите парламентарни избори.

Исмаилов обясни, че партията му води разговори за коалиране с НДСВ и Български земеделски съюз, резултатите от които ще бъдат оповестени през следващите няколко дни.

"Разговори се водеха и със СДС, но нашите виждания се разминаваха", добави той.

"Като една нова партия е много важно да преминем границата за влизане в парламента от 4%, това би било голям успех", надява се Исмаилов.

"Амбицията ни е да бъдем една алтернатива, да покажем нещо ново и различно. И разбира се да се борим срещу подмяната и лъжата в политиката", каза още лидерът на НПСД.

На въпрос дали би подкрепил евентуално ново правителство на ГЕРБ Корман Исмаилов отговори лаконично: "Бихме подкрепили правителство с центристка и дясна насоченост, а дали ГЕРБ ще успее да участва в такова правителство отсега е трудно да се каже".