Спряха незаконен строеж в резерват Ропотамо

Туризъм

25-03-2013, 21:36

Снимка:

razhodka.com

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На място била заварена постройка от дърво, за която няма строителни книжа. Гредите и колоните се издигали на мястото на заведение за обществено хранене

Спешна проверка по нареждане на регионалния министър Екатерина Захариева спря незаконен строеж в резервата "Ропотамо", съобщиха от ведомството. 

Вицепремиерът и регионален министър в служебното правителство на Марин Райков нареди специалисти от РИОСВ и дирекция "Национален строителен контрол" да огледат мястото след сигнал, че там незаконно се излива бетон.

На място била заварена постройка от дърво, за която няма строителни книжа. Гредите и колоните се издигали на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което било в режим на търпимост.

Заключенията от проверката са изпратени в община Приморско, която трябва да предприеме спешни мерки за спиране на строителството.

Очаква се днес да бъдат готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконния обект.