Забраниха концерта на Боб Синклер, притеснява животинките

София Лайф

25-03-2013, 13:03

Снимка:

PR

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Шоуто бе предвидено за 31 март в зоната на Национален парк "Пирин"

Концерт на Боб Синклер на 31 март няма да има, или поне не на предварително обявеното място.

Това става ясно от заповед на директора на Национален парк "Пирин" от 22 март т.г., с която се забранява провеждането на територията на Националния парк на концерта, съобщиха от еко министерството.

Организатори на събитието са "ЮЛЕН" АД - концесионер на ски-зона с център Банско, и Общинска администрация Банско.

Мотивите за забраната са, че провеждането на концерта е в нарушение на режимите, установени с Плана за управление на НП "Пирин".

Концертът бил потенциален източник на шумово замърсяване, което ще наруши нормалните условия в местообитанията на животинските видове. Концертът противоречи и на наредбата за опазване на дивите птици.

МОСВ не е било уведомено за намеренията за провеждането на концерта и от страна на организаторите не са направени постъпки за съгласуване на дейността по законния ред.

Забранителната мярка е и в отговор на обществените очаквания. През последната седмица в МОСВ постъпиха множество сигнали от граждани и неправителствени организации с искане концертът да бъде организиран извън границите на парка, тъй като провеждането му съвпада с размножителния период на редица видове, обитаващи парковата територия.

Световно известният DJ Боб Синклер идва у нас да представи последния си албум Disco Crash, като организаторите обявиха, че шоуто трябва да започне в 11.00 часа на "Бъндеришка поляна". Входът ще е свободен с билет или лифт карта.