Груевски обяви победа, Цървенковски плаши с бойкот

Свят

25-03-2013, 07:53

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

ВМРО-ДПМНЕ печели на първи тур в 25 общини, в други 32 води убедително

Македонският премиер и лидер на управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски обяви "историческа победа" за партията на вчерашните местни избори.

На централния площад в Скопие Груевски празнува победата с хиляди свои симпатизанти.

"Тази победа е историческа. Благодаря на всеки един от Вас. Народът и този път правилно се ориентира", каза още той и определи вчерашните избори като "свободни и демократични".

Според последните данни ВМРО-ДПМНЕ печели на първи тур в 25 общини, а в други 32 е със значителна преднина пред своите опоненти преди втория тур.

В централата на партията си лидерът на опозиционния Социалдемократически съюз Бранко Цървенковски заплаши с бойкот втория тур от изборите.

"Ако не бъде намерено решение на всички неродности, които бяха регистрирани и ще бъдат обявени, ние сме готови на всичко, включително и на бойкот на втория тур", каза Цървенковски.

"Тези избори бяха всичко друго, но не и демократични и свободни. Бяхме свидетели на невиждани заплахи, натиск и много нередности в избирателните списъци. В страната владее медийна диктатура", каза още Цървенковски и подчерта, че "битката продължава.

"Нашата цел е ясна - предсрочни парламентарни избори и сваляне на този партийно-полицейски режим на Никола Груевски", каза още лидерът на обединената опозиция.