Синият лидер: След вота СДС ще е след ГЕРБ и БСП

Политика

23-03-2013, 18:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Във вторник ще е ясен окончателният коалиционен формат на сините

Според Емил Кабаиванов СДС на предстоящите парламентарни избори ще бъде трета политическа сила след ГЕРБ и БСП.

Това заяви синият лидер на съвместна пресконференция в Ловеч с лидерите и на другите партии, влезли в Съюза на демократичните сили. Присъстваха Петя Ставрева от ПП "Обединени земеделци" и Йордан Нихризов от Българска социалдемократическа партия.

Към тях за предстоящите парламентарни избори ще се присъединят още Движение Гергьовден, ВМРО - БНД и Съюзът на репресираните, като окончателният формат на СДС ще стане ясен във вторник.

По думите на Кабаиванов сред основните задачи на Съюза на демократичните сили и на партиите, които са в него, е да се възстанови СДС във формата и философията му от 1990 г. , когато той е възникнал, както и да се промени статуквото.

Той допълни, че България се нуждае крещящо от модернизация във всяка една от целите, което се показали и протестите в страната. Според него успешното управление трябва да бъде дясно.

По думите на Петя Ставрева България има нужда от реформаторск управление на държавници, а не на чиновници, на каквито се сме нагледали през последните години.

"Трябва да заложим на личности,които не са загубили доверието на избирателите", каза още тя.

Йордан Нихризов коментира, че протестиращите през последния повече от месец не искат политическите партии, но болката не е в политическите партии с традиции.

"Болката е в онези бизнес проекти, които архитектите на прехода от червените среди
направиха за своя лична употреба. В момента те запушват системата, те са системата на статуквото", допълни Нихризов.

Емил Кабаиванов заяви още, че следващото 42-ро Народно събрание трябва излъчи силно и стабилно правителство, което да започне да помага истински на бизнеса. То също трябва да проведе широк обществен дебат какво трябва да променим в Конституцията и как трябва да функционират основните институции в държавата.

Според лидера на СДС най-вероятно това Народно събрание ще има кратък живот и то може да прерасне във Велико народно събрание.