Мария Илиева взриви 20 хил. души в Лисабон (СНИМКИ)

БГ Музика

23-03-2013, 12:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Билeтите за днешния втори концерт в "Арена Атлантико" са разпродадени

Мария Илиева е в Лисабон, където е специален гост на двата концерта от световното турне на Тони Карейра в „Арена Атлантико”.

В петък и събота българската поп кралица и португалската мегазвезда представят пред 20-хилядната публика дуетната си песен „O Primeiro Grande Amor” (Първата голяма любов).

Арена Атлантико е най-голямата закрита зала в Португалия с капацитет 20 000 души и е задължителна спирка в турнетата на най-големите световни звезди.

Мария Илиева е първият български изпълнител, канен не само в тази сцена, но и в Португалия.

Билетите за първия концерт на Тони Карейра се разпродадоха за броени дни, след което той обявява и втора дата, за която залата също се изкупува мигновено.

След първия концерт отзивите за българската певица са повече от забележителни. Мария Илиева спечели сърцата на публиката освен с безспорния си талант и ослепителна визия, и с изненадата, която им поднесе.

На брилянтен португалски език певицата поздрави гостите в „Арена Атлантико” и сподели огромното си щастие да бъде на сцената до Тони.

Сред гостите в залата вчера беше н.п. Тодор Стоянов, извънреден и пълномощен посланик на България в Португалия, който уважи българската изпълнителка и подснесе своите най-искрени комплименти за великолепното й представяне.

Както и за трите концерта на Тони Карейра в парижката зала „Олимпия”, където също беше специален гост, Мария повери грижите за визията си на топ стилистите Зоран Коцов (грим) и Георги Петков (коса).

Певицата отново избра рокля на дизайнера София Борисова (Romantika Fashion), този път – в червено.

С настоящето си турне Тони Карейра отбелязва 25 години на сцената.

Дуетната им песен „O Primeiro Grande Amor” бе записана в края на миналата година. Тони се запознава с Мария Илиева през август миналата година на фестивала Top of The Top в Полша.

Впечатлен от таланта й, португалецът предлага на българката да запишат дует за албума му Essencial, включващ най-големите хитове в кариерата му и оркестриран от Лондонския симфоничен оркестър.