Путин чака бебета

Животът

22-03-2013, 14:09

Снимка:

www.monitor.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Подареното му от Бойко Борисов куче очаква потомство

Кучето, което Владимир Путин получи като подарък от експремиера Бойко Борисов, скоро може да има потомство. Това съобщи  председателят на Българския републикански киноложки съюз (БРКС) и съпрезидент на Световния киноложки алианс Аврам Петков в Международен панаир Пловдив.   

През 2010 г. Бойко Борисов изненада своя колега с  българско овчарско куче. Бъфи веднага стана любимец на новия си стопанин. После  изпратихме в Москва и Янтра, за да се оформи разплодна двойка, а вече е време да се появи потомство, каза  Петков. Според него това ще донесе още по-голяма популярност на нашето овчарско куче в Русия, където има и такъв клуб.

В качествата на породата ще се убедят съдиите и публиката на Международната киноложка изложба A-CACIB, която ще се проведе на 23 март 2013 г. в Международен панаир Пловдив. В нея ще участват около 200 кучета от 30 породи. Сред претендентите за титлите са над 80 български овчарски кучета. Трима световни шампиони – Лазар, който е собственост на Бойко Борисов и вече притежава всички титли,  Цара, фаворитът при женските кучета, и най-високо оцененото младо куче ще излязат на подиума в палата 8. Съдиите са от Беларус, България и Германия.

За първи път участниците в Международната киноложка изложба ще се състезават за Купата на кмета на град Пловдив, отбеляза Аврам Петков. 

Новост е и Републиканският шампионат за български породи кучета, насрочен за 24 март. Достъп до него имат само представители на трите официално признати наши породи – овчарско куче, лудогорско гонче и барак.

Няма да липсват атракции и на сегашната киноложка изложба, заяви Аврам Петков. Демонстрации по послушание и аджилити може да се видят на 23 и 24 март от 11 до 15 часа. Сетът ще бъде на разположение на желаещите водачи с кучета от публиката, които искат да се включат в шоуто, а участието е безплатно.