Майката на Джако съди фирма за смъртта му, иска 40 млрд. долара

Булевард

22-03-2013, 14:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

От AEG Лайв нарекоха иска "нелеп"

Майката на Краля на попа Майкъл Джексън иска обезщетение от 40 милиарда долара от компанията AEG Лайв.

Катрин Джексън съди компанията, която отговаряше за организирането на прощалното му турне в Лондон, тъй като смята, че ръководството на компанията е проявило небрежност към животозастрашаващите му здравословни проблеми.

Миналия месец съдът постанови делото да бъде разгледано, а съдебни документи показват, че Катрин иска AEG Лайв да плати обезщетение от 40 милиарда долара.

Според сайта TMZ.com в документите се казва, че трите деца на Джексън трябва да получат 6 милиарда долара за всички бъдещи доходи, които баща им щял да заработи, и още 31 милиарда долара под формата на други обезщетения.

Макар сумата да изглежда смешна, Джексън беше най-голямата поп звезда в света преди смъртта си и напълно разпродаденото му турне This Is It щеше да донесе милиони. Ако към това се прибавят и бъдещите албуми и турнета, не е невъзможно Катрин Джексън да получи милиарди долари като обезщетение.

Представители на AEG Лайв заявиха, че искът за обезщетение е "нелеп", тъй като кариерата на Майкъл пострадала сериозно от обвиненията в сексуален тормоз над деца. Продажбите на билетите обаче говорят друго.

Катрин Джексън, която ще застане пред съда на 2 април, твърди още, че ръководството на компанията небрежно е наело и контролирало д-р Конрад Мъри, който беше осъден за непредумишлено убийство по делото за смъртта на Джако.