Гумени ботуши за 6,30 лв. пратиха мъж зад решетките

3 месеца затвор и 20 лева глоба за крадеца

Несполучлив крадец от Кърджали опитал да открадне чифт гумени ботуши за 6,30 лева и сега го грози затвор, съобщават от БГНЕС.

 

През декември, миналата година, той пробвал да обуе гумени ботуши размер 42, оставени в имота на жена, която го засекла и веднага подала сигнал в полицията. Мъжът е със завършен трети клас, ерген, безработен, но осъждан за дребни кражби.

 

Магистратите осъдили крадеца на 3 месеца затвор при първоначален строг режим на изтърпяване в затворническо общежитие от закрит тип. Осъденият трябва да плати 20 лева за съдебните разноски.

 

В същото време, строителният предприемач Христо Русев, който завлече с огромни суми над 15 кандидат-купувачи на апартаменти и бизнес-помещения в Кърджали избяга, след като Окръжният съд му наложи 7 години и 8 месеца затвор.

 

Той е продавал апартаменти в 4 жилищни кооперации в Кърджали. Бъдещите новодомци внасяли средства, съобразно договорирани дати. Малко преди да бъдат завършени повечето от жилищата, те били прехвърлени от фирмата на Русев "Ахридастрой" на роднини на съпругата му, а после на друга фирма.

 

Общият размер на сумата, с която Христо Русев се е облагодетелствал след веригата от измами, е половин милион лева само по това дело. Той бе обявен за общодържавно издирване, което продължава още.