22 март: Смели и нестандартни решения

Слънце в Овен, Луна в Лъв


Въпреки смущаващата астрологична обстановка, Пролетта вече е тук и захранва поднебесния свят с обновление и жизненост. Меркурий пък, се отмества от мъртвата точка, което ще помогне на мнозина за преодоляването на малки и по-големи житейски кризи. Миналото вече не е така атрактивно, моралните и психологическите кризи вече отшумяват, а чувството за загуба би следвало вече да бъде преодоляно. Сигурно се е наложило окончателно да поставите точка на отживели времето си ситуации и взаимоотношения. В случай, че все още не можете да преодолеете загубата, може би ще ви бъде от полза да знаете, че онова, което сте загубили всъщност възпрепятства движението ви напред. Не позволявайте ситуации и хора от миналото да изчерпват енергията ви в настоящето и смело преустановете влиянието им в живота си.

Така или иначе, около нас ще има все по-малко неадекватни хора, неясни ситуации, неопределености и загуби. След сериозния застой в деловия и личния живот, сега можем да наблюдаваме интензивно развитие във всички житейски ситуации. Толкова интензивно, че понякога ще ни се струва "че губим контрол над волана и колата излиза извън пътя". Мнозина вероятно ще се сблъскат и с обстоятелства, които не из оставят право на избор и изискват решителни действия и промени в една или друга житейска сфера. От днес Венера се присъединява към Слънцето и Марс в царството на Овена, а това със сигурност ще отправи предизвикателства и ще създаде смущаващи ситуации за хората които не обичат или не умеят да правят бързи избори.

Работа и бизнес
Петък ще бъде подчертано подвластен на огнената стихия, поради което работата ще кипи, процесите ще се развиват бързо, а срещите ще носят нови възможности  и примамливи предложения. Това е ден, в който поговорката "Не оставяй днешната работа за утре" със сигурност има дълбок смисъл. Липсата на съществени пречки може да ни помогне да постигнем и съществен напредък. Не се колебайте да експериментирате и да използват не-традиционни методи за решаване на ситуациите. Те могат да ви помогнат да изведете от мъртвата точка дела, които до момента са боксували.

Здраве, хранене и красота
Сърцето и кръвоносната система са уязвими днес, а интензивния житейски обмен поставя допълнителни опасности пред хората със сърдечно-съдови заболявания. Пазете се от физическо пре-натоварване и нервни сривове. Дихателни упражнения навън или в добре проветрени помещения ще балансират притока на кислород и общото здравословно състояние.

Сутрешните часове на деня ще зарадват дамите с благоприятни възможности да се погрижат за външността и гардероба си.Удачно е да посетите специалист, да обсъдите грижите от които имат нужда кожата и косата ви и да си съставите праграма за подобряване на състоянието им, ако това се налага. Денят е благоприятен  за изрусяване на косата и боядисване на белите коси. Подстригването ще привлече радост в живота ви.