Филип Филипов: В космоса предстои много силна буря от сложни агресивно поставени сили

Те могат да провокират редица инциденти, военни и политически конфликти, изненадващи събития, катастрофични явления и катаклизми

Стана традиция България Утре да публикува астрологичните прогнози на Филип Филипов. В навечерието на 21.12, той подробно разясни пред нас, защо модерните тогава апокалиптични очаквания са безпочвени. Пак по същото време в своите текущи прогнози той навреме отбеляза опасността която грози обществено политическата система на България, както и опасностите, заплашващи сигурността на знакови политически фигури. Поради изключително проблематичния астрологичен пейзаж в навечерието на Пролетта, нашия астролог Елена Пенчева, помоли г-н Филипов за коментар:

-Каква е астрологичната обстановка в момента, г-н Филипов?

-В космоса предстои много силна буря от сложни агресивно поставени сили, които могат да провокират редица инциденти, изненадващи събития, катастрофични явления, катаклизми и сериозна сеизмична активност. Около Пролетното равноденствие на 20.03 в космоса се заформя все по-акцентирано с максимум около 27.03 сложен съвпад на 4-ри небесни фактора – Слънцето, Венера, Марс и Уран, като на 26 срещу 27 март се оформя и правоъгълен триъгълник в космоса, като хипотенузата му е създадена от този сложен съвпад и Луната, а на върха му е Плутон в Козирог. Но знаменията не свършват с това, точно когато тази космическа конфигурация набира сила на запад след залез Слънце, сравнително близо до сложния космически съвпад ще се вижда и ярка комета, която прави ситуацията свръх-акцентирана от астрологична гледна точка.

В глобален смисъл тази много опасна конфигурация може да провокира крайно неприятни военни конфликти, провокирани от натрупани във времето силни агресивни емоции и негативни вибрации между две сили, които могат да се оприличат на взаимодействащите си Ин и Ян... като в ситуацията нещата могат да бъдат крайно изненадващи, разрушителни и хаотични, защото космоса дава знака на Дамоклев меч, който ще виси над главите на ексцентричните и неадекватни политически лидери. Присъствието на съвпад между Венера и Марс, максимално засилен от Слънцето и Уран и крайно напрегнат от Плутон говори за много сериозна опасност от взривоопасни ситуации, в които има вероятност и от употребата на най-новите технологии и дори ядрени оръжия – дали ще става въпрос за глобални интернет атаки, иновационни терористични действия или крайна военна ескалация дори граничеща с ядрен конфликт, трудно може да се каже – възможни са както по-отделно, така и проявени едновременно. Има голяма вероятност за много сериозен конфликт, които да стресира тотално международната общественост и да се наложи целия свят да взима крайни и много неприятни решения. Искрено се надява тази ситуация да не е свързана с двете Кореи, защото там нещата са наистина критични – един възможен сценарий е умишлено или глупаво провокирано недоразумение по време на военни учения или странен промишлен или индустриален инцидент да бъде претекст за реални военни действия.

Като цяло всички точки по света, където тлеят военни конфликти, трябва да бъдат под максимален контрол в този период и да не се допускат никакви недоразумения и умишлено да се внесе овладяване на емоционалните решения.

От друга страна, ситуацията може да бъде свързана и с големи транспортни или индустриални аварии, които да провокират голямо напрежение и стрес сред човечеството. Дано да не става въпрос отново за аварии в АЕЦ, както през 2011 г. – има данни за такива процеси, но този път знаците са по-малко И ПО-СЛАБИ, от колкото през 2011 г. В периода 20-28.03 има много по-голяма вероятност от самолетни аварии или аварии с други високо технологични средства, аварии на ниво космически технологии или експлозии и непредвидени ситуации в небето. Както предупредих още в началото на годината, че може да става въпрос за свръхслънчева активност, глобални или местни енергийни проблеми, проблеми и взривове в небето, в описания период те са отново много-много вероятни. Препоръчително е администрациите, които отговарят за действия при екстремно космическо време или събития, да имат повишено внимание и да си свършат работата добре, ако възникне глобален проблем.

Налична е и вероятност от сериозна сеизмична активност особено около датите: 20.03, 27.03, 3.04 и 10.04 разбира се +-1-2 дни, поради факта, че са налични както гравитационни фактори така и чисто астрологични данни за опасни природни бедствия, най-вече земетресения, урагани, торнадота, наводнения поради рязко затопляне или космически катаклизми, видими на небето. За съжаление, използваната от мен методика може само да посочи опасните периоди във времето, но не е и конкретни места. Ако е налично съдействието на сеизмолози, може значително по-ефективно да се прогнозира и мястото на дадено земетресение или поне има ли опасност в нашия регион.

-А какво да очакваме в България, в този конекст?

-Относно България и Европа, описания период е крайно неблагоприятен. Възможни са отново природни или политически катаклизми, като новоизбраното правителство ще има вероятно големи проблеми, които започнаха още от самия първи ден на управление (човек се самозапали пред президентството), като с това ясно се показва до какво отчаяние и тотално разграничаване от политиците е стигнал българския народ... Политиците и партиите явно не разбират, че протестите на българите няма да спрат докато не се направят реални подобрения към по-добро както в морално отношение, така и в законодателно и управленско, и разбира се и в икономическо отношение. Българинът не е сицилианец и няма да се съгласи да живее под тотално феодално владичество на група олигарси.

Ако се наблюдават процесите от астрологична гледна точка, предстоящия период е изключително опасен в политическо и социално отношение и трябва да се направи всичко възможно да се опази спокойствието, мирът и хармонията в обществото ни в този деструктивен период в космическо отношение. За целта, от една страна, сигурността в държавата ни трябва да се повиши, а от друга страна, протестиращите групи трябва да бъдат по-организирани и да не допускат екстремни личности в редиците си.

Друго много съществено положение за България е, че службите за сигурност, които се грижат за сигурността на държавата ни или пазят важни обществени лица трябва да бъдат много по-внимателни от колкото нормално, защото в такива моменти на опасни астрални бури всякакви неадекватни хора могат да създадат големи проблеми. В интервютата ми относно проблемите през януари месец с ДПС, обясних, че проблемите не са приключили с техните лидери и всички бяхме свидетели, как Бойко Борисов обясни публично около месец по-късно за какво става въпрос...

-Ще повлияе ли всичко това върху личните съдби на хората и как?

Описаната космическа ситуация ще има проблемно влияние към хората с важни космически фактори (Слънце, Луна, Асцедент, или управител на Асцедента, или струпване на много планети или много важна планета) в първите 13 градуса на Овен, Рак, Везни и Козирог и по-силно от 7 до 12 градус. Ако сте сред тях бъдете много внимателни, не предприемайте никакви рискове, пазете се от емоционално натоварени конфликти и непредвидени обстоятелства. Избягвайте пътуванията със самолет поне в датите: 20.03, 27.03, 3.04 и 10.04 ... +-1-2 дни около всяка една от тях. Младите хора, които имат директни попадения върху техните хороскопи от гореописаната ситуация трябва да проявят по-голяма разумност и да избягват любовни конфликти или интриги.

А хората, които имат чувствителна психика или чести здравословни проблеми с главата от типа на мигрени или проблеми поради прекалено ниско или прекалено високо кръвно трябва да се пазят много повече от нормалното.

Всички хора с важни космически фактори в първите 15 градуса на Лъв, Стрелец, Близнаци и Водолей, не би трябвало да имат проблеми с тази космическа конфигурация, а напротив има възможност да бъдат по-успешни и хармонични от нормалното.

-Астрологичното знание ни учи че във Вселената всичко е в перфектен баланс и няма безизходни ситуации. Какъв е изходът сега и какво можем да направим за да смекчим влиянието на негативните процеси?

Проблемните влияния могат да се смекчат, защото Юпитер, Сатурн и Меркурий хармонизират напрегната ситуация и могат значително да подкрепят разумните човешки действия.Това означава че през целия напрегнат период, можем чрез постъпките и мислите си разумно и осъзнато да поддържаме хармонията, мира, справедливостта и морална еволюция. Също така, ако искаме да облагородим ситуацията както в лично, така и на национално и глобално ниво е много важно да се медитира, да се приложи искрена молитва в деня на Пролетното равноденствие – 20.03.2013 и то най-вече в периода 13:00-13:30, защото в 13:02 на тази дата започва пролетта и силите на светлината и тъмнината се изравняват дори и астрономически, като от тогава силите на светлината и доброто ще растат от всеки изминал ден. Помолете се с цялата си душа да бъде така за вас, за вашите близки и за цялото човечество. Христовият Дух живее в нас и е около нас!