Лондон чака 4613 българи

Най-доброто от печата

21-03-2013, 06:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Данните бяха огласени от министъра на общностите и местната власт Ерик Пикълс

Около 13 хил. румънци и българи ще влязат във Великобритания за една година след отпадането на ограниченията на трудовия пазар от 2014 г. Това показва правителствен доклад, цитиран от местната преса.
Според доклада на Министерството на общностите и местната власт за Великобритания куфарите ще стегнат 4613 българи и 8156 румънци годишно. Данните бяха огласени от министъра на общностите и местната власт Ерик Пикълс, който обаче заяви, че не е сигурен в достоверността на числата, цитира „Дейли Телеграф”.
Мнозинството от депутатите обаче обявиха цифрата за смешна и нелепа и я сравниха с прогнозите за очакваните 13 000 поляци през 2004 г., която обаче далеч не отговаря на пристигналите в кралството повече от милион имигранти от Полша, припомня „Дейли Мейл”.
Оказва се, че въпросният доклад не е нов и дори е бил публикуван на сайта на ведомството през 2011 г. Прогнозата в него обаче се различава драстично от очакваните от националистическата Партия на независимостта между 300 и 400 хиляди източноевропейци и прогнозата за 270 хиляди на консерваторите.
Кабинетът на премиера Дейвид Камерън отказва да обяви каквито и да било прогнозни данни засега.