И стенограмите на служебния кабинет – в нета

Политика

20-03-2013, 12:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Прозрачността в нашата работа ще бъде принцип, зарече се Марин Райков

Служебният премиер Марин Райков обеща, че ще продължи практиката на предходното правителство да публикува стенограмите от заседанията си на сайта на МС.

"Прозрачността в нашата работа ще бъде принцип", зарече се той след първото заседание на Министерския съвет за новите министри.

Пред журналисти Райков сподели, че днес са били засегнати някои рутинни въпроси, но и някои съществени.

"Преди заседанието проведохме среща по темата за организирането на изборите. Това е поредната среща по тази тема. Има множество организационни, финансови и всякакви други въпроси. Направих някои предложения, свързани с начина, по който ще бъде конструиран изборният ход.

Бих желал - в него да видя всички наблюдатели от предишните избори, включително и международни наблюдатели. Проведох разговори с някои от лидерите на политически партии, предстоят срещи и с други. Подписах преди малко писма до всички политически лидери на парламентарно представени партии да ми изпратят писма с предложения от на неправителствени организации, които да бъдат включени в изборния ход. Ще потърсим максимално широко присъствие", каза Марин Райков.

Той допълни, че правителството няма да поставя лимит на броя на субектите в изборния борд

"Ще очаквам отговор от парламентарно представените партии кои са неправителствените организации, които искат да видят като участници в този борд. Ще се съобразя с тяхното желание. Ако направим формат, който е толкова разширен, че не е ефективен, не би било добре. Нямаме нагласа да затваряме вратата на участници, на които обществеността държи много", обясни премиерът.