Мъж пламна в Силистренско! Седмо самозапалване, докога?

41-годишният мъж посегнал на живота си от отчаяние и бедност

41-годишен мъж пламна на стадиона в силистренското село Ситово.

Той е приет в болница с 90% изгаряния по тялото и в много тежко състояние.

"Пострадалият не е от селото, а просто е на квартира за един - два месеца. Изчезвал е, а после пак се връщал", обясни пред "Фокус"  кметът на селото Николай Неделчев.

Пострадалият е безработен с едно дете. Първо се е полял с бензин, а след това се е самозапалил.

Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е: "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".

По информация на директора на болницата – д-р Даниела Костадинова, при приемането, мъжът е бил контактен. В момента той пътува с линейка към Военна болница във Варна, придружаван от съпругата си.

Това е седми случай на самозапалил се човек за последния месец.

Първият бе на 26-годишния Траян Маречков, който се самозапали в центъра на Велико Търново и загина от тежките поражения по тялото му.

Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Община Варна.

53-годишният Венцислав Василев, баща на пет деца, се самозапали в сградата на община Раднево.

Четвъртият случай бе на 13 март, когато 52-годишният Димитър Димитров се запали пред президентството. Състоянието му остава тежко, въпреки че вече диша самостоятелно.

На 14 март беше открит овъгления труп на 45-годишната Даниела от Пловдив. През нощта младата жена отишла сама до Джендем тепе, заляла се с бензин и се подпалила. Това е бил нейният протест срещу проваления й живот, депресията и безсънието, от което страдала от години.

Шестият случай беше на самозапалил се 59-годишен миньор в Бобов дол, понеже бил съкратен от работа. Той полял главата си с бензин и драснал клечката пред сина си.