И за какво беше този вой? Лондон чака 13 хил. гастарбайтери. Точка!

Правителствен доклад твърди, че догодина на Острова ще дойдат 4 613 българи и 8 155 румънци

Около 13 хил. румънци и българи ще влязат във Великобритания за една година след отпадането на ограниченията срещу тях от началото на 2014 г., сочи правителствен доклад, цитиран от "Дейли телеграф".

Докладът на министерството на общностите и местната власт предвижда броят на тези имигранти да възлезе на 8156 румънци и 4613 българи.

Това е значително по-малко от прогнозираните от групата "Мигрейшън уоч" 50 хил. новодошли от България и Румъния, а и от непрекъснатите тиради на българомразеца Найджъл Фарадж, който наляво и надясно твърдешеи как стотици хиляди, даже милиони гастарбайтери от двете страни, ще залеят Острова, ще опоскат социалната система и британците ще обеднеят.

По неговия почин десетки нглийски медии подеха кмпания и вече два месеца заливат поданиците на Нейно величество с данни и брътвежи, че крадливите и престъпни българи и мързеливите и неграмотни румънци, ще преплуват Темза и ще завладеят Кралството.

Новите данни бяха огласени от министъра на общностите и местната власт Ерик Пикълс, който обаче заяви, че въпреки това не е сигурен в достоверността на числата.

По думите му никой не знае истината, но задачата на правителството е да не позволи фактори като здравни услуги, осигуряване на жилища и други облаги да привлекат допълнително имигранти от двете източноевропейски страни, пише вестникът.

По повод същия доклад "Индипендънт" подчертава, че данните в него хвърлят сянка върху твърденията на Партията на независимостта и на някои депутати от Консервативната партия за очаквана голяма вълна българи и румънци след 1 януари 2014 г.

Премиерът Дейвид Камерън и членовете на неговия кабинет отказват да направят каквато и била прогноза за притока на мигранти от България и Румъния.