20 март: Воля и стремеж

Хороскоп

19-03-2013, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Риби-Овен, Луна в Рак Пролетно Равноденствие - 13,02ч.


Днес, в 13,02 ч., настъпва Пролетното равноденствие. В много култури от древността, това е бел денят който отбелязва новия годишен цикъл. Слънцето встъпва в Овен-знака на импулса, зародиша и новото начало, мястото където се посяват семената на новите идеи., на които активната огнена енергия ще даде мощен тласък на развитие.

Силното присъствие в знака Риби, досега оформяше една инертна среда, с мътно различими граници и много неизвестни. В Риби, времето няма значение и като чели целия живот забавя своя ход, за да си почине преди да се роди отново. Сега времето ще забърза своя ход, а процесите ще започнат да се развиват стремително. Силна вълна на обновление ще нахлуе във всички житейски области на проявление, а у мнозина ще се появи импулс за промяна и воля за смели решения. Изявата на ярката индивидуалност и налагането на личната воля, ще станат водещи мотиви в поведението ни.

Това обикновено бива съпътствано с проблематично взаимодействие с обкръжението ни. Мнозина ще откажат да се съобразяват със социалните модели и ограничения, както и с правилата и нормите, които макар и създадени да поддържат реда в обществото, често ограничават личната свобода и амбициите ни. Основните процеси и преживявания ще бъдат свързани с осъзнаването на собствената ни значимост, което ще поражда остри реакции към всички, които се съмняват или оспорват нашия авторитет, безупречност, професионализъм или лични качества и достойнства.

Пролетта е период на мощна трансформация, когато цяла природа се пробужда за живот, а тази определено няма да е спокойна. Настъпва онова време в годината, в което правилото "Който не е с мен, е против мен" става фундамент във взаимоотношенията ни с околните. Ще се наложи наистина да положим максимални усилия за да контролираме поведението си и да проявяваме повече търпимост. За околните също както и за нас е важно да докажат своето първенство, а процесът на налагане вероятно ще породи не една и две критични ситуации. Голяма част от тях ще бъдат разиграни на обществената и политическата сцена, но и в личния живот на всеки от нас няма да липсват предизвикателства. Особено в интимните взаимоотношения, най вече в младите връзки, където могат да се разиграят истински малки войни за надмощие и налагане на личния авторитет.

Сряда, ще бъде доста противоречив ден, в който вниманието ни ще се разкъсва между социални ангажименти и домашни приоритети. На мнозина ще се наложи да се заемат със спешно възникнали семейни проблеми или да отстраняват последствията от внезапно повредени битови уреди и предмети на бита.Ако в семейството ви има разногласия, бихте могли да ги разрешите през този ден, стига да овладеете желанието си да спорите.

Работа и бизнес
Вероятно ви се иска да вземете бързи решения и да намерите находчиви ходове, които бързо да разрешат всичките ви проблеми. Астрологичната обстановка обаче подсказва, че с решенията не бива да се прибързва. При това ако все пак се налага да вземете такива, можете да разчитате по-скоро на интуицията, отколкото на логиката си. Що се отнася до ходовете имайте предвид, че традиционните и проверени методи ще бъдат по-ефективни. А те обикновено не обещават бърз резултат. Постарайте се да бъдете максимално последователни и прецизни в действията си. Това е изключително важно, ако работите със сложни уреди и апарати, където малки грешки могат да предизвикат големи аварии.

Здраве, хранене и красота
Това е много мощен като енергетика ден, в който е желателно да насочите усилията си към общо балансиране на организма. Липсата на баланс има негативно въздействие върху външният вид, което не може да бъде компенсирано от каквито и да било козметични средства и диети. Подходящо е започването на козметични процедури с по интензивно въздействие. Погрижете се за ръцете и стъпалата, стойката и походката си-денят е свързан с гръбначния стълб.

През този ден е важно не толкова с какво се храним, а с кого. Съберете цялото семейство на трапезата, поканете и гости, или вие самите гостувайте някому. Храната трябва да се приготвя и приема в хармонична атмосфера и с уважение като източник и символ на бликащата днес енергия. Все пак Пролетта вече е тук - посрещнете я като скъпа гостенка!