Емил Кабаиванов остава кмет, не ще да е депутат

Синият лидер се надява на много добър резултат на вота за СДС

Лидерът на СДС д-р Емил Кабаиванов обяви, че няма да се кандидатира за депутат на предсрочните парламентарни избори на 12 май.

"Като кмет на Община Карлово, съм започнал много неща през първия мандат, които впоследствие изпаднаха в застой. През втория си мандат като кмет на общината съм поел ангажименти към моите избиратели, които няма да разочаровам", каза той пред "Фокус".

"Това, че няма да бъда кандидат за народен представител ще ми даде възможност да отдам всички сили в предизборната кампания, за да помогна на колегите си от СДС и нашите партньори, за което ще изляза в отпуск", допълни той.

Кабаиванов твърди, че като лидер на партията, ще използва целия си авторитет, за да помогне на сините кандидати за депутати, за да може СДС да получи максимално добър резултат на изборите.

"В следващия парламент Съюзът на демократичните сили ще бъде истински дясна - дясноцентристка партия, която ще работи за промяната на България. Нашите приоритети са икономиката, която трябва да заработи, и да даде възможност стандартът на живот на българските граждани да бъде повишен, образованието, здравеопазването и законността", сподели още Емил Кабаиванов.