Фидосова и Цветанов първи в ЦИК. Донесоха папки с 55 хил. подписа (СНИМКИ)

Актът им обаче не означава, че ГЕРБ ще има бюлетината с №1

55 213 подписа успяха да съберат активистите на ГЕРБ само за ден и половина, за да внесат документи за регистрация на партията в ЦИК.

Да бъдем първи в регистрацията в ЦИК е традиция на младежите на ГЕРБ, заяви зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, минути преди да влязат с Искра Фидосова и да внесат документите в комисията.

Актът им обаче не означава, че ГЕРБ ще има бюлетината с номер едно за предстоящия вот на 12 май.

Именно от днес ЦИК започва регистрацията на партиите и коалициите за участие в предсрочния вот.

Приемането на документите се извършва всеки ден от 9,00 ч. до 17,00 ч. Крайният срок за подаване на документи за регистрация е 18,00 часа на 27 март.

"Докато няма решение на Изпълнителната комисия на партията, не бих могъл да говоря за подреба или за водачество на листите на когото и да било", коментира Цветанов твърденията, че бившият премиер Бойко Борисов още не е решил дали да се кандидадитар за депутат, от кой район да бъде номиниран и колко листи да води.

"Ще се съобразим с местните организации за номинациите", допълни дясната му ръка.

Цветанов коментира и нападките от страна на леви и десни, за шефа на Информационно обслужване и исканата оставка на Михаил Константинов.

"Той е доказан експерт и през последните 20 г. е бил неизменно част от вота. Предишният ръководен кадър в "Информационно обслужване" беше Азер Меликов, но срещу него нямаше подобно негодувание", припомни Цветанов.

Той отхвърли твърденията, че се работи за служебна победа на ГЕРБ и обвини малките партии, които нямат шанс да победят на вота, в създаване на напрежение в ЦИК.