Съдебната власт – следващата цел на протестиращите

Според Константин Пенчев хората няма да забравят за спрелите реформи

Неработещата и нереформирана съдебна власт скоро ще се окаже под прицела на гражданското недоволство - това прогнозира националният омбудсман Константин Пенчев.

Той посочи, че реформата в съдебната власт е спряла преди няколко години, а липсата на справедливост е един от най-болезнените проблеми за българите.

"Ако някой си мисли, че съдебната система от само себе си ще се оправи и че хората ще забравят за нея, няма да се случи това", категоричен бе Пенчев пред Дарик.

"Реформата в съдебната система спря преди 3-4 години и в момента сме на изходна позиция горе-долу. Този проблем стои и никой да не го забравя", допълни той.

Фактът, че протестите са срещу монополите не трябва да успокоява управляващите, че неработещата ни реформирана съдебна власт е останало на заден план, твърди омбудсманът.

Пенчев е благодарен на протестиращите, които потърсили контакт с него.

"Аз им казах и на тях, и сега го повтарям: голяма част от исканията са напълно смислени, изпълними и който говори за хората на улицата като анархокомунисти, хора с два пръста чело, това го казаха видни наши политици, това просто показва, че не разбират хората и за това ще си платят рано или късно", добави той.

Според него оттук нататък всички управляващи ще се стряскат нощем, като си помислят, че някое тяхно решение може да извади хората на улиците.