ВМРО започна поход "Да обърнем знамената!"

Първата точка от националния протест е Кюстендил. Шествието ще обиколи цялата страна

С обърнати знамена и черешово топче десетки представители на ВМРО участваха в днешния протест пред Съдебната палата в Кюстендил срещу исканията за "преобразяване" на града под мюсюлманско влияние, водени от заместник-председателя Ангел Джамбазки и местния лидер Георги Петров.

 

"Няма да допуснем Кюстендил да се превърне в поредния български град, в който се натрапва мюсюлманската вяра. Искането на това вероизповедание и за придобиване на права върху местната джамия също са неприемливи", посочи Джамбазки.

 

По това време магистратите разглеждаха искова молба на Мюсюлманското вероизповедание да получи собствеността върху градинката и паметника на Ильо Марков - освободителят на Кюстендил от турско робство.

 

Местните жители са категорично против опитите на представителите на мюсюлманската вяра в България да завладеят града, който е и един от най-дейните райони по време на освободителните битки.

 

Кюстендил беше първата точка от националния протестен поход на ВМРО, който ще обиколи цяла България.

Протестът е срещу монополите на прехода и отказа на властта да изпълни исканията на хора, които протестират ежедневно. Обиколката ще мине под мотото "С обърнати знамена срещу властта!".

 

Днес представителите на ВМРО предстои да се срещнат с граждани и в Бобошево, Дупница, Бобов дол, Радомир и Перник.