18 март: Метаморфози

Хороскоп

18-03-2013, 01:28

Снимка:

Tom Robinson/ Rex Features

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Люмиер : Рибите са изтънчени, но им липсва воля

Новолуние в Риби - минало & бъдеще

Слънце в Риби, Луна в Близнаци

Астрологична картина на деня - 18 март

Предстоящата седмица ще маркира период на рязка промяна в досега съществуващите обстановка и тенденции. Плавните, неуловими и двусмислени движения на Риби ще отстъпят пред мощния импулс на Овена, а това са две кардинално различни енергии, които бележат прехода от инертността към максималната активност. Предвид това, че и Меркурий възстановява обичайния си ход, можем да се надяваме, че всички пречки, блокиращи активността и инициативите ни през последните седмици, ще отпаднат, което ще позволи на оцелелите планове и идеи да получат конкретно въплъщение. Разбира се, след като преодолеем първоначалното стъписване и привидния хаос, съпътстващи процесите, в които няколко на място казани думи, подкрепени с решителни постъпки, поставят всичко и всички по местата им.

Като за начало думите ще бъдат тези, които ще придадат смисъл и значение на битието ни.

Днес и утре срещи, новини и позабавили се съобщения ще ни поканят да нанесем поредните корекции в плановете и намеренията си. Но пък комуникативните ни способности ще се възстановят и разговорите вече ще протичат по-гладко, при това, можем да бъдем уверени, че мнението на събеседниците ни е окончателно. За някои това ще донесе приятни изненади, за други - не чак толкова приятни, но следва да имаме предвид, че сега повечето ситуации ще се развиват не според очакванията ни. Това не значи по-добре или по-зле, а просто по-различно. Животът щеше да бъде твърде скучен, ако от време на време не ни поднася това, което дори не сме си представяли. В такива моменти обаче той открива пред нас нови перспективи, възможности, които не сме изследвали или ни връща към ситуации, които все още не сме изчерпили. Онова, което се изисква от нас, е да подходим творчески, да избягаме от стереотипа и да потърсим нестандартния ход, да постъпим по начин различен от това, което сме правили до момента. Отказът от досегашни цели, представи, модели и намерения, доказали непригодността си към настоящето, ще ни обогати с нови гледни точки, които могат да ни насочат към неизследвани възможности.

Работа и бизнес

Седмицата ще има интензивен старт, породен от мощен приток на информация. Той, от своя страна, ще ни открие допълнителни възможности за реализация на намеренията ни, ще ни помогне да вземем важни решения и ще осигури благоприятна обстановка за нови инициативи. Заради информационното изобилие и интензивните разговори, днешният ден вероятно ще протече твърде нервно и объркано. Ще ни бъде трудно да отсяваме същественото от несъщественото, така че ще си помогнете много, ако избягвате безсмислени разговори по теми, които не касаят преките ви бизнес или професионални интереси.

Здраве, хранене и красота

Започва нов мини цикъл, който изисква освобождаване на организма от шлаки и замърсявания. Това ще избистри тена ви и ще направи кожата и косата по-устойчиви на неблагоприятни влияния. Ако обаче ежедневието ви изисква физическо натоварване и по-голям разход на енергия, просто се придържайте към вегетарианско меню. Подходящи са блюда със сложен състав, комбиниращи разнообразни зеленчуци и подправки. Грижите за кожата ще имат незабавен резултат, особено ако я поглезите с витаминозни и подмладяващи козметични средства.