Протестите родиха политическо движение "Българска пролет"

Общество

17-03-2013, 16:11

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Организаторите му с мераци да управляват

Политическо движение "Българска пролет" бе учредено днес от граждани, участници в масовите протести, недоволни от бедността и статуквото през последните 20 години.

В момента зад движението по думите на неговите учредители стоят 1500 човека и продължават да нарастват. Хари Хараламбов посочи, че движението е част от протестиращите - група, без да претендира да е изразител на волята на народа.

Друг от учредителите Димитър Митев обясни, че в движението има професори от три университета в София, Благоевград и Пловдив, които са разработили цялостна програма, която подкрепят. На 30 март ще стане ясно и кои партии са се съгласили с тях и ще покажат техния експертен екип.

От новото политическо движение подчертаха, че искат да участват в управлението в страната за да променят нещо. Затова и са провели и ще проведат разговори с определени партии, някои от тях са и членове на партии

"Ако открием тази или тези партии, които приемат нашите идеи и кандидати", каза Хараламбов.

До момента от новосформираното движение са водили разговори с 3 – 4 политически партии, които не са участвали в управлението, които са изразили съгласие да дадат пълни права на хора от протестите.

Икономиката, доходите и бедността са основните проблеми на страната, казаха още от движение "Българска пролет". На страната й трябва експертност, знание и компетентност.

Хари Хараламбов допълни, че движението отрича партиите на прехода, но обясни, че от политическите партии не е измислено нещо по-добро.

Според младите, доста от изказванията на протестиращите са незначителни и Хари не ги разбира. "Ние не можем да сменим демокрацията в света, партиите са установени като обединенията на граждани, които участват в изборите. Това, което искат не ви ли намирисва на влизане на властта през задния вход", попита той.