Криминално проявен стреля по полицаи, пушката му засече

Крими

17-03-2013, 15:23

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Мъжът, който е криминално проявен, е арестуван в къщата си във врачанско село

33-годишен криминално проявен мъж опита да стреля срещу полицаи, като опита по този начин да предотврати задържането си, съобщават от Областната дирекция на МВР във Враца.

Около 22:00 часа снощи служители на полицията във Враца са отишли в къщата на 33-годишния М.Г., в село Добролево, за да задържат мъжа, обявен за общодържавно издирване.

Лицето е криминално проявено за кражби, измами и въоръжен грабеж в Мездра през 2005 г.

На входа на жилището полицейските служители били пресрещнати от бащата на мъжа, който направил опит да осуети проверката. След като полицаите влезли в жилището, срещу тях излязъл с ловна пушка М.Г., който натиснал спусъка, чул се звук от ударника, но изстрел не е възпроизведен. В крайна сметка мъжът е неутрализиран от полицейските служител и е задържан.

При проверка на оръжието, ловна пушка, е установено, че в цевите е имало два патрона, върху които личат следите на ударниците. Най-вероятно по техническа причина не са били възпроизведени изстрели.

При претърсването на къщата са иззети двуцевна ловна пушка 20 калибър с рязани цеви и приклад и със неустановена марка и модел, 2 боеприпаса в цевите на оръжието, пистолет - 9мм. с пълнител с 8 боеприпаса, 37 нотариални актове, 4 договори за доставка, 2 пълномощни, кочан с фактури.