ВМРО яхна вълната на гражданското недоволство (СНИМКИ)

Днес партията организира протест

С обърнати знамена шествието на ВМРО стигна до "триъгълника на властта"

Над 300 души се събраха пред Съдебната палата в София на протестен бунт, организиран от ВМРО. Протестът беше насочен срещу монопола на прехода.  

Становището на ВМРО е, че до момента не са изпълнени исканията на гражданите, които повече от месец излизат на протест срещу безхаберието на властта и липсата на социална справедливост.

Протестиращите тръгнаха от Съдебната палата под звуците на патриотични песни. Шествието беше водено от младежи с народни носии – момичета, които носеха обърнати национални знамена и момчета с тъпани, които озвучаваха центъра на столицата. Огромно знаме на ВМРО беше на първа линия.

Протестният поход премина по бул. "Витоша", жълтите  павета и достигнаха до "триъгълника на властта" - площада между Министерски съвет, Народното събрание и Президентството.

Очакванията на хората към служебното правителство са, че то трябва да провежда политика в интерес и в защита на гражданите, заяви от импровизираната трибуна председателят на ВМРО Красимир Каракачанов.

Единствената алтернатива за българите в момента е да поемат по национален път. Този път минава през ВМРО, категоричен беше Красимир Богданов – член на националното ръководство.

Заместник-председателите на Организацията Искрен Веселинов, Кристиян Петков и Ангел Джамбазки се обединиха около становището, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на България. Демографската криза, циганският въпрос, беззаконието и неадекватната социална политика са част от неотложните проблеми, които стоят пред правителството.

Каракачанов информира протестиращите, че още в понеделник ще бъде внесено писмо до новия министър-председател Марин Райков, в което ще бъдат поставени конкретните искания. Те касаят ревизия на ЕРП-тата, "Софийска вода", ДКЕВР и управлението на предишното правителство. В писмото ще се иска също и извънредно законодателство за пресичане на корупцията в цялата държавна система.