Тикви и здраво метъл облъчване (СНИМКИ)

Булевард

16-03-2013, 13:00

Снимка:

Александър Попов, Bulgariautre.bg

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тикви и здраво метъл облъчване с Helloween и Gamma Ray

Helloween и Gamma Ray "взривиха" Арена Армеец

Легендарната метъл банда Helloween за седми път акостира на българска територия и доказа, че е една от най-обичаната у нас. Явно на феновете няма да им омръзне никога поредния празник на тиквите и над 3000 души се стекоха на снощния концерт в зала Арена Армеец. Този път метъл инвазията бе тройна като на сцената стъпиха бразилците Shadowside и друга тачена банда у нас - Gamma Ray.

Няколко поколения фенове - от най-малките до беловласи мъже окупираха залата, заложили на черния дрескод. За съжаление на призивите за маскарад бяха откликнали твърде малко фенове, но пък настроението бе на шест.

Точно в 20.00 часа на сцената се появиха Shadowside, предвождани от своята вокалистка Дани Нолдън. Публиката все още се събираше, немалка част бе извън залата за да се подкрепи с бира, но такава е съдбата на всяка подгряваща група. Все пак героите на вечерта бяха другите две банди.

Shadowside заложиха на динамичен, близо 40-минутен сет и определено повдигнаха градуса на настроението. Единственото изпълнение, което предизвика лека ирония сред част от феновете бе изпълнението на класиката на Motorhead - Ace of Spades. Просто гласът на Дани и Леми са несъвместими, но пък това не попречи на публиката да дере гърло.

След кратка пауза на сцената бе забит първия голям гвоздей - Gamma Ray. "Облъчването"на Кей Хенсън и компания започна с Anywhere in the Galaxy, която на мига бе поета и от вече видимо интернационалните фенове - българи, сърби и гърци. Хамбургската четворка заложи на по-непознати парчета в сета си, но това беше повече от нормално предвид, че гостуваха у нас за пети път.
Изненадващия пик на бандата бе изпълнението на парчето Future World, което всички очакваха в сета на Helloween.

След час и десет минути и кратка пауза на декорите дойде ред и на Тиквите. Това е може би най-често гостуващата група у нас, но пък феновете си я искат.

Още с първите акорди залата изригна, появиха се кратуни и противогази сред феновете, развяха се знамената, а хиляди гърла запяха Wanna Be God. Тийнейджърки от първите редове крещяха "Дани" и "Анди" и видимо бяха на ръба на емоционалното си състояние. А на сцената вреше и кипеше - китарни надсвирвания, Дани Лобъл зад барабаните се раздаде, а Анди Дерис постоянно се заиграваше с феновете.

Поредната инвазия на Helloween завърши с няколко биса, като на финала се качиха и Gamma Ray за да зазвучи химна I Want Out.