Работя за България, не за партиите, отсече Райков

Министър-председателят на временното правителство обеща, че ще се срещне с протестиращите

"Кабинетът, който оглавявам не е партиен, същевременно не е и антипартиен. Нашата цел е да организираме демократични избори – на равно отстояние от всички участници в изборния процес", каза пред БНР министър-председателят и министър на външните работи в служебния кабинет Марин Райков.

"Няма съмнение и това е публично, че четирима от кабинета са заемали съответни функции в правителството на ГЕРБ, че аз съм заемал подобни функции в правителството на Иван Костов, бил съм посланик по времето на НДСВ, но моята ориентация е изцяло насочена към интересите на България. БСП нямат основание да се притесняват", доплъни още Райков, който по време на техния мандат не е заемал държавническа длъжност.

На въпрос защо вместо първо да се срещне с протестиращите граждани, Райков се срещна с лидерите на ГЕРБ и БСП, той отговори: "Никой няма да бъде пропуснат. Едно е сигурно – тежненията и исканията на протестиращите присъстват в абсолютно всеки разговор, който водя". Той уточни, че ще се срещне и с представители на протестиращите в рамките на Обществен съвет.