Уикендът: Новини и послания

Слънце в Риби, Луна в Телец-Близнаци

Астрологична картина на дните 16 и 17 март

Астрологичната обстановка през уикенда ще ни даде възможност да се погрижим и удовлетворим насъщни домакински и лични нужди. Събота е изключително подходящ ден за покупки - използвайте го, за да обновите гардероба си и да създадете по-комфортна и уютна обстановка в дома си. Споделете удоволствията на живота с близките си - приготвените с любов обяд или вечеря ще станат повод за истински празник в дома ви. Това е ден, в който сме "длъжни" да поддържаме доброто настроение. Спестете си оплакванията и претенциите към тези, които смятате за виновни за вашите проблеми. Готовността да се издигнете над делничните неприятности може да предизвика положителни промени в живота ви.

Вечерните часове ще създадат прекрасна атмосфера за масови мероприятия и забавления. Не бива да оставате твърде дълго в уединение - ще пропуснете възможности за приятни срещи и романтични запознанства, а усамотението по-скоро ще ви обезсърчи. Изключения могат да допуснат онези, които приоритетно са заети с духовното си развитие и личното си усъвършенстване.

В неделя ни очаква много наситен и вълнуващ ден, в който акцент ще поставят новините, които получаваме. След триседмично ретроградно движение в Риби, Меркурий най-после възстановява своя ход и вероятно ще ни донесе изненадващи обрати. Те ще ни накарат да се замислим за смисъла на всичко случващо се през последните седмици и вероятно ще предизвикат промяна в досега съществуващите представи. Независимо дали даваме положителна или отрицателна оценка на този обрат, ще трябва задължително да се съобразим с него. Това ще ни помогне бързо да нагодим плановете и очакванията си към обективната реалност. Думите имат изключително мощна, почти магическа сила през този ден - не ги използвайте напразно и се вслушвайте внимателно във всяка новина или послание, достигнали до вас.

Здраве, хранене и красота

Дихателните и говорните органи са изключително уязвими през периода. Пазете се от настинки и не подминавайте безотговорно симптомите за заболяване в тези области. Ушите също са уязвими, а възпалителните процеси сега ще протичат остро и могат да имат допълнителни усложнения. Не експериментирайте със здравето си!

В менюто е желателно да ограничите приема на течности, мляко и млечни продукти.

Подмладяващите грижи  ще имат забележителен и траен ефект. Подгответе кожата, като отстраните мъртвите клетки с пилинг или скраб, за да може тя да поеме пълноценно подмладяващите и подхранващи средства. Предстои смяна на лунната фаза, която привежда женския организъм в покой и днес е последният ден, в който всички използвани средства ще бъдат пълноценно усвоени. Косата расте бързо и подстригването ще стимулира растежа й, но оформената сега прическа няма да запази дълго формата си.