Новият зам.-министър на труда е Ваня Стойнева

Тя има сериозен професионален опит, идва от дирекция "Национален фонд" в Министерството на финансите

От днес Ваня Стойнева е заместник-министър на труда и социалната политика. Тя е е магистър по международни отношения, владее английски и френски език и ще отговаря за реализацията на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съобщиха от МТСП.

 

Стойнева има сериозен професионален опит, тъй като идва от дирекция "Национален фонд" в Министерство на финансите - сертифициращият орган по оперативните програми, финансирани от структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Преди това тя е заемала позиции в дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ - управляващ орган на оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013 г" и изпълнителна агенция по програма ФАР.

 

Ваня Стойнева също е била началник на сектор "Мониторинг" в дирекция "Предприсъединителни програми и проекти", като и координатор на проект "Инициативи на пазара на труда" в Министерството на труда и социалната политика.

 

Новият заместник-министър на труда има практически опит с изграждането и управлението на системи за мониторинг и докладване по схеми за безвъзмездна помощ, включително разработване на методологии за оценка на риска.