20 г. затвор за младеж, убил старица след литър ракия за 2 лева

Крими

15-03-2013, 14:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Зловещото престъпление е извършено проз миналата година

Миналата година 21-годишният Радин работил в село Свобода, платили му и със спечелените 6 лева си купил ракия. Младежът се прибрал у дома си, за да се почерпи. Вечерта, когато ракията свършила, той се сетил за самотно живееща съседка.

Радин прескочил дворната порта, заобиколил къщата, търсейки отворен прозорец, през който да влезе. Накрая се озовал в стаята на спящата жена, грабнал дамската й чанта, окачена на вратата и започнал да тършува в нея.

Старицата се събудила, попитала го какво търси. Радин не й отговорил, приближил се до нея и започнал да я налага с безразборни удари по тялото и главата. Той не спрял, докато пострадалата престанала да вика, да се движи и младежът разбрал, че я е убил.

Това обаче не го спряло да тършува. Радин открил под мушамата, с която била застлана масата в стаята, 2 лева и купони за хляб. Взел парите и на следващия ден ги похарчил. След това изгорил дрехите, с които бил облечен по време на обира.

Починалата била открит седмица по-късно от единия от синовете й.

Днес съдът осъди Радин на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим и плащане на 50 000 лева обезщетение на синовете на пострадалата, както и 380 лева за имуществени вреди.