15 март: Да се усмихнем на живота

Хороскоп

14-03-2013, 19:07

Снимка:

National News and Pictures

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Риби, Луна в Телец


Петък е ден на Венера, добрата небесна вълшебница, която се грижи да не забравяме за любовта и красотата, способни да направят от живота, едно прекрасно преживяване. Днес и Луната е нейна гостенка, така че надявам се всички ще имат повод да се усмихнат и отпуснат след напрегнатите дни от началото на седмицата досега.

Днес няма да ни бъде трудно да почувстваме, че светът може да бъде едно комфортно място, че дори в най- несигурните времена, можем да усещаме стабилност и опора и че за да се почувстващ щастлив и доволен от живота, всъщност не се изискват специални усилия. Освен умението да забелязваш красотата и хармонията дори в най - битовите и делнични моменти. Може би лесното и някак си магическо разрешаване на битови неуредици възникнали напоследък, или пък внезапно решаване на финансови проблеми, ще ни дадат добра причина за това. Едно е сигурно - хармоничната обстановка и практичното настроение могат да ни накарат да се усмихнем на живота. Малки покупки осигуряващи ни приятни придобивки също могат да повишат настроението ни, особено ако са практични и икономични.

Интензивния темп, характерен за последните няколко дни ще се поуспокои, което вероятно няма да се хареса на по-нетърпеливите. Но пък това ще помогне на всички ни да видим и осмислим всички съществуващи възможности, за да можем да се възползваме от тях.

Работа и бизнес
Денят ще донесе успех и резултатни постижения за тези, които търпеливо и усърдно се стараят да постигнат целите си. По-бавния житейски темп, ни дава възможност да видим и да се възползваме от благоприятно стечение на обстоятелствата, което ще ни позволи да решим много делови и финансови въпроси, до момента  възпрепятствали напредъкът в делата ни. Ако обстоятелствата или личните амбиции, ви приканват да удължите с няколко часа работния ден, не се колебайте да го сторите. Със сигурност почивката ви ще бъде допълнително подсладена с удволетворението от добре свършената работа.

Здраве, хранене и красота
Растенията днес имат мощно лечебно действие - идеален момент да потърсите услугите на народен лечител или билкар, както и да приготвите маски и домашни козметични средства,които да ползвате през месеца. Не се колебайте също да си запазите час при вашия стилист или козметик. Грижите за външния вид днес ще бъдат изключително ефективни.

В организма протичат мощни процеси и гладуването е категорично противопоказно - освен енергиен дисбаланс може да предизвика и поражения върху костната структура. Преяждането обаче също не е желателно, тъй като тялото ще насочи енергията не към собствената си трансформация, а към усвояването на храната и преработването на шлаките от нея. Това може да предизвика нарушения и блокажи в работата на имунната система и енергийния обмен в организма.