Вместо сбогом! Тръгвам си с гордост!

Искра Фидосова отрече някога да е търгувала с влияние, похвали се с Изборния кодекс и процедурите за избор на членове на ВСС

Тръгвам си с гордост от това, което съм направила като юрист и като председател на правната комисия, каза Искра Фидосова пред журналисти в парламента, след последното заседание на 41-то Народно събрание.

"Имаме над 350 разгледани законопроекта, през правната комисия са минали и едни от най-тежките закони, успяхме да изработим, лош или добър, Изборен кодекс - тежка задача".

Такава самооценка направи за работата си като депутат зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Фидосова допълни, че е спокойна за Изборния кодекс.

"В него има много и достатъчно гаранции за демократичен и честен вот, важно е как ще бъдат приложени правилата", коментира юристката и добави, че от сега нататък е важно как по места - РИК, СИК, ще си свършат работата.

Фидосова допълни още, че повод за гордост й дават и процедурите за избор на членове на ВСС, получили висока оценка от Европейската комисия и гилдията у нас.

По повод обвиненията на БСП за приети над 70 лобистки поправки от 41-то НС, тя уточни, че колегите й имат предвид не закони, а отделни текстове.

"Във всеки един закон се уреждат обществени отношения между различни групи хора. Законодателите трябва да търсят баланс и, ако не успеем да го намерим, се получава така, че едни текстове са по-изгодни за определена група, и по-неизгодни за друга", категорична бе тя.

Фидосова подчерта, че лично е настоявала да се гласува закон за лобизма, но не стигнало време и воля НС да канализира такъв закон.