Българи мамят гурбетчии с комисиони

Най-доброто от печата

14-03-2013, 06:13

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Третират наши работници като роби

Български мошеници премятат лековерни свои сънародници с нова схема за работа в Европа. Мошениците завличат жертвите си с предварително взета комисиона, без да будят никакво подозрение.

Те оставят контакти за връзка, а в телефонните разговори обясняват на гурбетчиите да не плашат с комисиони у нас, а зад граница.

Фалшивите посредници обгрижват с посрещане и настаняване лапнишараните. След като работникът заплати при настаняването си комисиона, т.нар. посредник изчезва. В други случаи мошениците поддържат известно време връзка с новопристигналите, докато ги лъжат, че няма работа или тя е твърде ниско платена.

Нашенците са ужасени и от нечовешкото отношение към тях във фермите на Албиона. Те са принудени да ползват по шест бани за стотина човека. Отношението към работниците е като към роби, разказват препатили от Manor farm fruits.

В същото време във Великобритания над 100 000 души подписаха петиция срещу плановете да се смекчат ограниченията за навлизане в страната на имигранти от България и Румъния.

Броят на подписите под петицията е достатъчен, за да предизвика дебат в Камарата на общините във връзка с промените в режима за навлизане в страната на имигранти от Източна Европа.

Петицията бе разпространена броени дни след като министърът на труда и пенсиите Иън Дънкан Смит призна, че приливът от имигранти ще хвърли Великобритания в криза.

Докато на Острова течеше поредната дискусия срещу социалния туризъм, ЕП обяви, че имигрантите спомагат за икономическия растеж на Европа.

Мнозинството от евродепутатите защитиха мнението, че чужденците трябва да бъдат добре приобщавани в приемащите страни с предоставянето на възможност за работа и с изучаването на местния език.