Министерство предадено. Министерство прието

Бивши и настоящи министри се срещнаха във ведомствата си

Веднага след церемонията в Министерски съвет, бивши и вече настоящи министри се отправиха към своите министерства, където да стане смяната на управлението в институциите.

Бившият финансов министър Симеон Дянков предаде управлението на министерството на новия министър от служебното правителство Калин Христов с думите: "Последните четири години бяха много тежки години. Доволен съм от това, което постигнахме".

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова предаде поста на министъра в служебното правителство Екатерина Захариева.

"За мен е чест да връча отчета за извършената работа в ръцете не само на една интелигентна дама, но и на човек, с който повече от една година работихме заедно в това министерство. Надявам се работата да продължи в дух на приемственост. Пожелавам успех и попътен вятър", каза за довиждане Лиляна Павлова, която така и не успя да стане вицепремиер.

"Няма да допусна приватизация на БДЖ "Товарни превози" на безценица. Ако има такава, тя ще е на адекватна пазарна висока стойност. Няма да е под стойността, разписана от Агенцията по приватизация", заяви служебният министър на транспорта Кристиан Кръстев по време на церемонията по предаването на управлението на министерството, на която присъства и неговият предшественик – Ивайло Московски.

Досегашният министър на икономиката Делян Добрев също предаде кабинета на служебния министър Асен Василев по време на официалната церемония по предаване на поста в сградата на Министерството на икономиката. Същото стори и министърът на здравеопазването в оставка Десислава Атанасова със своя заместник проф. д-р Николай Петров. Досега той е бил заместник началник по лечебно-диагностичната дейност на Военна болница-София и началник Катедра по Aнестезиология, реанимация и интензивно лечение, при Военномедицинска академия – София.