Румъния почна ремонт на своя участък от Дунав мост (СНИМКИ)

Региони

13-03-2013, 11:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Трасето, което е с дължина около 1 км., е в окаяно състояние

Румънската страна започна дългоочакваният ремонт на своя участък от Дунав мост.
Движението по съоръжението се извършва само в едното платно, което води до образуването на опашки от автомобили и камиони, съобщава БГНЕС.

Пропускането на превозните средства става на порции през 15-20 минути, като регулирането на трафика става от работници на ремонтиращата фирма и Националната агенция за пътища и мостове в Гюргево.

Трасето, което ремонтира румънската страна, е с дължина от 1 км. То е в окаяно състояние, като дупките по целия участък са като кратери, а на места асфалтът и бетонната настилка са се оголили до арматурното желязо.

Ремонтът на моста се очакваше от година и половина, след като България рехабилитира изцяло своята част с обновяване на настилката, осветлението, хидроизолацията и фугите.

В момента румънците извършват фрезоване на старата настилка, след което ще започне поставяне на нов асфалт. Ремонтират се също осветлението и колоните на моста откъм Гюргево, ще се боядисат и металните парапети.

Средствата, отпуснати от румънската страна за рехабилитацията, са на обща стойност 1 милион леи. Ремонтните работи се очаква да продължат най-малко до края на март.