ФБР разследва теча на лични данни на видни личности в САЩ

Свят

13-03-2013, 08:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хакери изтипосаха финансите на звезди и политици

Сред засегнатите са Мишел Обама, Хилари Клинтън, Бионсе, Мел Гибсън

Федералното бюро за разследване (ФБР) на САЩ и други специлизирани агенции са започнали разследване на публикуваната в интернет лична и финансова информация за 18 политици и звезди в САЩ, сред които първата дама Мишел Обама, бившият държавен секретар Хилари Клинтън, вицепрезидента Джо Байдън, актрисата Ким Кардашиян, поп певицата Бионсе и други, съобщи Ройтерс.

Заради изнесените данни на Мишел Обама в разследването участват и представители на Сикрет сървис, която отговаря за безопасността на президента и неговото семейство.

Част от информацията е била получена по незаконен път от интернет сайта на компанията "Екуифакс" - една от трите компании в САЩ, които изготвят кредитни досиета на милиони физически и юридически лица.

Компанията потвърди, че от сървърите й е била открадната персонална информация и че е започнала вътрешно разследване.

Сред засегнатите са също Парис Хилтън, Аштън Къчър, Арнолд Шварценегер и Мел Гибсън, директорът на ФБР Робърт Мълър, министърът на правосъдието Ерик Холдър и началника на полицията в Лос Анджелис Чарли Бек.

Поне два от телефоните, посочени от хакерите, се оказали фалшиви, което според Ройтерс поставя под въпрос каква част от персоналната информация, публикувана в интернет, отговаря на истината.

На номера на телефона на Джо Байдън, например, отговарял магазин в щата Делауер, а на телефона на актьора Аштън Качър - счетоводна фирма в Ню Йорк.