13 март: Предвестник на промяната

Слънце в Риби, Луна в Овен

Астрологична картина на деня - 13 март

Марс, съвсем в контекста на своята природа пръв напуска царството на Рибите и нарушава Нептуновата хегемония, наложена през последните седмици. Той се завръща в своето царство, където го очаква много работа, тъй като ще трябва да го подготви старателно. През идните седмици то ще стане главната сцена, на която ще се развият може би едни от най-важните събития за годината. Те вероятно ще произведат радикални изменения в съществуващата до този момент реалност.

Енергията на Марс в Овен е много силна, бих казала стихийна и носи мощен импулс за живот. Тя пробужда и налага мъжкия принцип, подкрепя органите на властта и военните структури, които ще станат много по сурови и безпощадни в налагането на принципите си. Този преход може да разклати крехкото емоционално равновесие и ще трябва да положим усилия, за да запазим благоразумието си и да избегнем опасни ситуации които биха могли да породят аварии и конфликти.

От всичко казано до тук става ясно, че ни очаква един много активен ден, в който обаче събитията ще протичат не така както сме ги планирали. Разбира се, това не бива да ни кара да се отказваме от плановете си. Що се отнася до важните житейски решения си струва да помислим още малко преди да ги заявим на всеослушание. Импулсивността сега е твърде силна и лесно може да ни отведе далеч от логическия смисъл.

Работа и бизнес
Активната част на деня е твърде кратка и приключва още преди обеда. След това можем единствено да доразвиваме и анализираме новите тенденции навлезли в живота ни вчера и идеите провокиращи размисли за радикални промени. Деловото общуване няма да е на ниво, тъй като трудно ще може да се концентрира в една посока, което намалява резултатността от информационния обмен. Не съжалявайте за отменените срещи и не се подвеждайте по неоправдани обещания. С изключително внимание се налага да работим със всякаква техника и инструменти. Спазвайте всички препоръки за безопасност.

Здраве, хранене и красота
Клетките на организма постепенно се пробуждат за нов жизнен цикъл и започват мощен енергиен обмен помежду си. Той активизира процесите на подмладяване и регенерация, така че би било добре ако не можем да го подкрепим то поне да не му пречим. Повече движение и активен спорт не само ще съдействат на процеса но и ще позволят да канализираме енергията в положително направление. Бъдете внимателни обаче-възможни са травми. Менюто трябва да е богато, но леко, а гладуването е противопоказно. Кожата и косата вече са готови да приемат подхранващи и изграждащи грижи.