Условна присъда и глоба за чантички-менте

Крими

12-03-2013, 12:31

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Наказаният продавал стоката си на „Св.Св. Константин и Елена”

За престъпление против интелектуалната собственост районният съд във Варна наказа търговец в курорт „Св.Св. Константин и Елена”. 

41-годишният С. Николов получи днес присъда от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 1500 лева. При проверка на 13 юли 2011 г. в наетия от неговата фирма павилион в курортен комплекс „Св.Св. Константин и Елена” са намерени стоки с марките “Шанел”, “Прада”, “Луи Вюитон”, “Леви Строс” и „Дизел”. Николов ги продавал без да има разрешение от притежателите на изключителните права за регистрираните марки. Намерените в магазина на подсъдимия стоки – чанти, несесери, портмонета, кожени колани и други дребни стоки са иззети. Според назначената експертиза знаците, поставени върху тях, са идентични или сходни със защитените регистрирани търговски марки, което може да предизвика объркване на потребителите относно техния действителен произход. Същевременно използването без основание в търговската дейност на отличителните за марките знаци създава предпоставки за несправедливо облагодетелстване от известността на оригиналните марки. Пазарната стойност на иззетите стоки е оценена общо на близо 21 000 лева.
41-годишният С. Николов е с чисто съдебно минало. Веществените доказателства след влизане на присъдата ще бъдат унищожени.