Новолуние в Риби - минало & бъдеще

Вселената отзивчиво реагира на нашите чувства и мисли, затова внимавайте какво излъчвате от себе си. И не забравяйте да отправите молитва, любов и подкрепа за България, на всички хора по Земята и на на цялата Земя.

Новолунието в Риби е един от най- магичните моменти в годината, тъй като отбелязва време, в което границите наистина придобиват само условен характер. Езотерични школи и религиозни системи от всички краища на света са вплели този момент, в своя обреден календар по един или друг начин. Настъпва времето на тайнствата, време, в което се осъществява прехода от стар към нов цикъл, от смъртта към живота, време в което края и началото се сливат.

Нептун, владетелят на това време, през тази година, настойчиво ни заставя да живеем по неговите правила. Днес цели седем планети са се събрали в неговото царство - Риби - последният знак от зодиака съчетаващ в себе си мъдростта на опита и надеждата, окриляща всяко ново начало. Сякаш всички те са извървели дълго пътешествие и са се събрали за да ни разкажат, какво са видели и научили. Меркурий, който както на Земята, така и на Небето осъществява контактите и пренася информацията все още е ретограден,  което допълнително налага нуждата от осмисляне на миналото и приключване на стари връзки и задължения. А Риби е знак, в който всеки край поставя точката на новото начало. Затова, през следващите десетина дни, енергията ще бъде насочена навътре, към задълбочаване и изчистване на всички вече започнали процеси, и ще ни бъде трудно да видим някакво външно развитие по тях. До 19 март, ще се занимаваме само с онова, което вече сме видели, чули и преживели, за да можем още веднъж да вникнем в смисъла му, да разберем какви изменения и корекции следва да нанесем в плановете си за да ги направим наистина жизнеспособни и реалистични.

Новолунието в Риби поставя начало на период, в който ще се раждат интуитивни открития, нови необичайни идеи и творчески концепции, готови да пренесат светът на идеалното в реалното ни материално битие. Заради Меркурий, този мощен творчески потенциал ще трябва да търси находчиви пътища за реализация, което предполага, че макар и интересни, новите планове и идеи едва ли ще бъдат реализирани в първоначалния си вид и ще се нуждаят от дообработка в последствие. Формата сега е изключително нестабилно понятие, затова не се придържайте ревностно към нея. Съхранете идеята, а формата в която тя ще се въплати, може да излезе далеч извън рамките на сегашните ви представи.

За тези, които са свикнали да оказват активен натиск върху заобикалящата среда, периодът вероятно ще бъде тежък. Това е време, в което бездействието е най- резултатното действие, а хода по течението позволява с минимум усилия да се постигне максимум резултат. Разбира се, ако желаете можете да продължите да се опитвате да контролирате и насочвате обстоятелствата, но това ще ви донесе по-скоро провали, отколкото успехи. Ако живеете с чувството, че в живота ви е настъпил застой и ви липсва полезен ход на действие, с който да се придвижите крачка напред или да въздействате върху външните обстоятелства, може би е добре да си припомните старата мъдрост че "В живота са необходими паузи, достатъчно време в което просто да наблюдаваме света, а и да му дадем възможност той да ни погледа". За компенсация ви предлагам да се опитате поне за ден да следвате естествения ход на живота. Може би ще успеете да забележите, че възприятията ви са станали по-изтънчени и можете да улавяте "сигнали", до този момент недостъпни за вас. Както вече стана ясно при Риби няма граници, което позволява значително по-голям достъп на подсъзнанието до съзнанието. Ще се изненадате колко много отговори можете да намерите в себе си.

Разбира се, за много хора всички тези нови състояния и чувства са източник на стрес и не е изключено мнозина да загубят покоя и равновесието си. Това може да се случи най-вече на онези, които в миналото съзнателно са се опитали да забравят, да не забелязват или да заобиколят проблематични ситуации в живота си. Дълбоките складове на подсъзнанието обаче съхраняват всичко и ще го пазят дотогава, докато не решим съзнателно да се заемем с проблема. А до тогава, периодично ще получавате напомнящи известия. Но пък новолунието в Риби е идеалния момент да се заемем с основното почистване на душата.

В делови аспект, март ще бъде труден месец. До 20 март, ще продължим да тъпчем на едно място, ограничавани от нуждата да преосмислим някои планове и концепции за да продължим напред. Тъй като през периода емоциите взимат връх над логиката, едва ли можем да се надяваме на висока резултатност от действията си. Ще се нуждаем от много търпение за да се предпазим от грешки, тъй като бързите реакции и решения в болшинството случаи ще се окажат погрешни. Затова, въпреки че енергията на новолунието подкрепя новите начинания, не ви съветвам да подемате важни инициативи и да взимате важни решения. Космическата картина ни подсказва, че обективната ни реалност сега е изтъкана от множество двусмислени ситуации, в които е лесно да възприемем желаното като действителност, а ясни ориентири в тази посока липсват. Не подминавайте също така с пренебрежение опасността да бъдете изкушени с нечестни сделки, или да станете жертва на мошеничество. И в двата случая сериозните проблеми в бъдеще са гарантирани.

Идеите и плановете, които се раждат сега, ще могат да получат шанс за реализация едва в третата дестдневка на март, когато мощния енергиен заряд на Овена ще подкрепя инициативите и предприемчивостта. Дори тогава обаче, ще се нуждаем от изключителна предпазливост и устойчивост на намеренията, тъй като това ще бъде един от най-нестабилните периоди в годината. В световен мащаб можем да очакваме задълбочаване на всички кризисни процеси, нарастване на напрежението в зоните на конфликт и повишаване на опасността от аварии, катастрофи и природни бедствия. Искрено се надявам, че енергията на  актуалните за България обществени катаклизми,  ще успее да освободи напрежението, за да се разминем поне с природните. За България, обаче периодът ще е изключително опасен и тежък. Има сериозна опасност, Служебното правителство да не може да оправдае целите си защитавайки страната от обществено политически и социални трусове, като периода от 21ви до 27 март ще бъде изключително критичен в това отношение. Този период поставя началото на продължителен процес на обществена трансформация, в който съществува и реална опасност от сериозни политически борби, преразпределение на лидерски позиции, условно и реално отстраняване на политически лидери от сцената, нарастване на социалното недоволство и задълбочаване на неблагоприятни икономически процеси, удрящи по джоба на българина.За жалост България се размина с шанса си за успешно управление, каквото можеше да получи при евентуални избори през лятото на 2013г. Времето, в което ще се провеждат предсрочните избори не предлага астрологични предпоставки за избор честен и адекватен орган на управление, предлагащ качествени водачи и качествени перспективи. Онова, на което ни остава да се надяваме, че през лятото най-после ще се появят и онези обществени лидери и организации, които да бъдат правилен коректив.

Всяко новолуние дава нова надежда и нов импулс и позволява да сътворим реалност, в която бихме могли да се чувстваме щастливи и доволни. Вселената отзивчиво реагира на нашите чувства и мисли, затова внимавайте какво излъчвате от себе си. И не забравяйте да отправите молитва, любов и подкрепа за България, на всички хора по Земята и на на цялата Земя.