На прощаване! Министри си врътнаха шестици

Политика

11-03-2013, 17:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ще ходя незабелязан на опера, радва се Вежди Рашидов

В предпоследния си работен ден като министри в оставка част от членовете на кабинета "Борисов" направиха своята лична равносметка на постигнатото през тези почти 4 години.

Наред с равносметката повечето от тях си дадоха и доста добри оценки за своята работа по шестобалната система, разказва bTV.

Министърът на правосъдието Диана Ковачева заяви, че екипът й е пълен отличник и е работил за "шестица".

Тя отбеляза като постижения реформата на съдебната система и въвеждането на по-голяма прозрачност при изслушването на кандидати, както и за прекия избор на членове на ВСС.

Ковачева заяви, че единственото нещо, за което съжалява е, че не й е стигнало времето да довърши работата си, сред която се отличават новият Наказателен кодекс и проектът за електронно правителство.

От своя страна министърът по управление на средствата от ЕС в оставка Томислав Дончев отчете за себе си, че оставя ресора си в добро състояние и оцени работата си за "много добър".

"Оттук нататък въпрос на политическо благоразумие е постигнатото да се развива, за да се получат резултатите, които всички очакваме", заръча на изпроводяк той.

Дончев припомни, че преди три години системата е била крехка, нестабилна и едва е започвала да работи, докато сега вече е стабилна, познава себе си и е в състояние да се самоконтролира, когато допуска грешка.

Макар и да не си постави оценка, кулутрният министър в оставка също изрази своята радост от "падналото министерско бреме".

"След няколко дни вече ще бъде факт аз да съм свободен артист и да идвам незабелязан на опера", похвали се Вежди Рашидов.