11 евростипендии за студент от Свищов

Общество

11-03-2013, 11:33

Снимка:

БНТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българче спечели стипендия на НАСА

Студентите с по-високи стипендии

Ергин Азис има зад гърба си десетки първи награди от престижни състезания

Ергин Азис спечели 11 евростипендии, като постави рекорд сред студентите в България, класирайки се във всичките категории за специални евростипендии.

Студентът от Стопанската академия в Свищов разбил конкуренцията, защото имал зад гърба си десетки първи награди от престижни научни и спортни състезания, проекти и стажантски програми в чужбина, съобщава БНТ.

"Това, което правя, ми харесва - да съм активен, да пиша доклади, есета. Явно щом получавам призови места, мисля по начин, който е приемлив за обществото", споделя Ергин, който е студент последна година по специалностите "Международни икономически отношения" и "Финанси".

Той смята, че пари има в научната работа и съветва колегите си да опитат.

"Вместо да работят в неквалифицирана работа за 600 лева месечно, могат да се развиват в областта, за която учат, и да получават същото", коментира Ергин Азис.

"Такъв студент, смея да твърдя, за последните години, да не е и десетилетие, в нашата академия не сме имали. За мен подобен успех буди само адмирации", похвали го доц. Андрей Захариев.

Сега Азис ще получи 2800 лева от общата сума от стипендиите.

Академията в Свищов се гордее с него и заради престижната награда "Студент на 2012 година", която се връчва всяка година от президента на България.