Отложиха делото срещу ислямистите заради болен имам

Али Хайредин е представил болничен лист

Представен болничен лист от обвиняем отложи днешното заседание по делото за разпространение на радикален ислям. Пред Окръжния съд в Пазарджик обвиняемият Али Хайредин представи медицинско удостоверение с диагноза „остро вирусно заболяване”. Същият е депозирал заявление, че желае да присъства на заседанието по делото, предаде novini.bg.

Съдът прецени, че представения документ не отговаря на законовите изисквания. Председателят Ивета Парпулова постанови да се направи запитване по РЗИ-гр. Благоевград, за да се провери дали изписването на болничния отговаря на изискванията. Съдът поиска от Здравната инспекция отговор дали посоченото заболяване пречи на подсъдимия на присъства в съдебната зала. След като получи официалния отговор от РЗИ и при установяване на пропуски в изписването на болничния, съдия Парпулова заяви, че ще вземе решение дали да глоби лекаря, издал медицинския документ.

Десетина привърженици на ВМРО бяха в района на съда в Пазарджик преди днешното заседание по делото. Те развяваха национален трибагреник с обърнати цветове като символ, че „всичко в държавата е обърнато с краката нагоре”.

Следващото заседание по делото е насрочено за 10 април.