Цвете за Венци (СНИМКИ)

Синовете на на самозапалилия се мъж винят за смъртта му държавата

В 8 часа сутринта двамата сина и братът на починалия Венцислав Василев положиха цветя в община Раднево, на мястото, където той се самозапали.

53-годишният баща на пет деца почина рано сутринта в неделя заради дълбоки изгаряния, които заемаха 75% процента от повърхността на кожата му.

Живеещият в бедност, безработен мъж се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари.

Синовете на Венцислав - Тихомир и Асен казаха, че "баща им е станал жертва на държавата ".

Двамата разказаха, че дни преди да посегне на живота си, баща им посетил общинската администрация, за да търси работа за себе си и децата си, но не получил помощ. Самозапалването било призив някой да му обърне внимание.

Братът на починалия - Светлозар настоя да бъдат подведени под отговорност съдия-изпълнителят на ВиК, който многократно е заплашвал Венцислав, че ще бъде вкаран в затвора, ако не плати сметката си за вода.

"Сметката, оказа се, е натрупана не от семейството на Венцислав, а от предния наемател на общинското жилище, в което семейството живеело. Предишният наемател на жилището е фолк изпълнителка, с име Силвия", заяви Тихомир.

Община Раднево не е обявила траур. Кметът Юлиян Илчев потвърди отново, че е отправил апел към своите съграждани и ръководителите на големи фирми и предприятия в района да бъде осигурена работа на съпругата на Венцислав.

Само за един месец Венцислав е третият самозапалил се мъж. Варненецът Пламен Горанов се самозапали пред Община Варна на 20 февруари. 36-годишният мъж почина на националния ни празник – 3 март.

Първият случай на самозапалил се бе от 18 февруари. Тогава отчаян от живота млад мъж се запали в центъра на Велико Търново.