Плевнелиев подкрепи пак протестите, този път от Виена

Общество

10-03-2013, 17:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Искам гражданската енергия да доведе до подобрение, заяви президентът

Росен Плевнелиев за пореден път заяви позицията си, че подкрепя гражданските протести и изрази надежда позитивната гражданска енергия да доведе до подобрение.

"Някои говорят за национализация на електроразпределителните дружества, други обаче се изправят срещу монополите. Във всяко село в Австрия хората могат свободно да избират доставчиците си на електроенергия, а у нас това все още не е възможно и това трябва да се промени", категоричен беше президентът. Той припомни ясната си позиция, че в енергийния сектор трябва да бъдат извършени проверки на "всички по веригата, за да наложим европейски правила".

Президентът участва в дискусията "Какво държи Европа заедно?", която се проведе днес във Виена.

"Отговорът в сегашната ситуация е, когато сме "в светлината на прожекторите" на цяла Европа, с действията си да покажем демократичната си култура и готови ли сме за промяна към по-добро", каза президентът. Росен Плевнелиев отново заяви, че е необходим конструктивен диалог и решения, които да водят в правилната посока. "Ако преминем по един достоен начин през ситуацията, в която се намираме, България ще бъде големият победител", заяви още той във Виена.